Our Program

We operate an indoor/outdoor play based program at Helen Paul Kindergarten with an emergent curriculum, as it respects and supports the ways children learn best.  This reflects sound research that children learn best through play and by engaging in experiences that interest them.  Our kindergarten values sustained and purposeful play and our program is guided by the National Early Years Learning Framework  and the Victorian Early Years Learning and Development Framework.

For more information on our program >>

3 Year Old Program

Helen Paul Kindergarten’s 2018 three year old program includes two groups with up to 22 children per group. The groups and times are:

2018 

Possums  (5.5 hours per week)
Monday 1.30 pm – 4.00 pm, 2.5 hours
Wednesday 8.30 am – 11.30 am, 3 hours

Kookaburras (5.5 hours per week)
Wednesday 1.00 pm – 4.00 pm, 3 hours
Friday 8.30am – 11.00 am, 2.5 hours

2017

Possums  (6.75 hours per week)
Monday 1.30 pm – 4.00 pm, 2.5 hours
Wednesday 8.30 am – 12.45 pm, 4.25 hours

Kookaburras (5 hours per week)
Wednesday 1.30 pm – 4.00 pm, 2.5 hours
Friday 8.30am – 11.00 am, 2.5 hours

For more information on the 3 year old program >>

4 Year Old Program

Helen Paul Kindergarten’s four year old program includes two groups with up to 26 children per group, attending 15 hours per week including Outdoor Kinder.  The groups and times are:

2018

Emus
Monday          8.30 am – 1.00 pm, 4.5 hours
Tuesday         9.30 am – 12.30 pm, 3 hours (offsite - Outdoor Kinder)
Thursday        8.30 am – 4.00 pm, 7.5 hours

Kangaroos
Tuesday          8.30 am – 4.00 pm, 7.5 hours
Thursday         9.30 am – 12.30 pm, 3 hours (offsite - Outdoor Kinder)
Friday            11.30 am – 4.00 pm, 4.5 hours

2017

Emus
Monday          8.30 am – 1.00 pm, 4.5 hours
Tuesday         9.30 am – 12.30 pm, 3 hours (offsite - Outdoor Kinder)
Thursday        8.30 am – 4.00 pm, 7.5 hours

Kangaroos
Tuesday         8.30 am – 4.00 pm, 7.5 hours
Thursday        9.30 am – 12.30 pm, 3 hours (offsite - Outdoor Kinder)
Friday           11.30 am – 4.00 pm, 4.5 hours

For more information on the 4 year old program >>